top of page
headerimage.jpg
Background.jpg

Gratis inleidingen bij de voorstellingen

vanenovercouperus.jpg

Van en over Couperus


De musical DE STILLE KRACHT is gebaseerd op het boek van Louis Couperus. Maar wie was deze schrijver die begin 20e eeuw een ware sensatie bleek? Op zondag 2 juli en woensdag 5 juli vinden in het Buytenpark Theater twee lezingen over Couperus plaats.

Voordrachtskunstenaar Simon Mulder brengt bekend en minder bekend werk van Louis Couperus, zoals fragmenten uit de schokkend decadente roman ´De berg van licht´, en de vertederende korte verhalen ‘Het spoorwegongeluk’ en ‘Het verbeelde leven’.

Daarnaast vertelt hij enkele anekdotes over de grote schrijver die koekjes kocht (maar hoe?), na een optreden niet aan het voor hem georganiseerde erediner kon beginnen, en hoe en waarom hij door een Belgische toerist aangetroffen werd in een parfumerie.

Pianist Daan van de Velde en Simon Mulder besluiten de voorstelling met iets unieks: een declamatorium (stuk voor piano en voordracht) op Couperus’ beroemde korte thriller ‘De binocle’.


Waar en wanneer


De inleiding op zondag 2 juli vindt plaats van 15:00 tot 17:00 uur en is inclusief het muzikale programma 'De Binocle".

De inleiding op woensdag 5 juli vindt plaats van 18:30 tot 19:30 uur en is zonder het muzikale programma, maar uitsluitend de inleiding.

Reserveren voor de inleiding


Beide inleidingen zijn gratis te bezoeken, maar reserveren is noodzakelijk.

Klik hier voor de inleiding van zondag 2 juli om 15:00 uur

Klik hier voor de muzikale inleiding van woensdag 5 juli om 18:30 uur.

footer2.jpg

De Stille Kracht

Slechts twee weken te zien in het speciaal gebouwde Snowworld Buytenpark Theater in Zoetermeer

bottom of page